Beeldende therapie

Klachten kunnen verschillen in intensiteit. Jij en/of je kind kunnen bij mij terecht met een ernstige klacht of stoornis maar ook als je het “even niet meer weet”.

Omdat we allemaal anders zijn krijg je opdrachten en materiaal aangeboden die precies afgestemd zijn op jouw behoeften, hulpvraag en je mogelijkheden en krijg je alle ruimte om hierin te experimenteren. Soms is het nodig om het denken even stop te zetten en meer contact te maken met je gevoel. Soms werkt het beter om vanuit de zintuigen aan de slag te gaan of om juist letterlijk actief in beweging te komen.

Ik help je door je te te confronteren, te ondersteunen of door samen met je te zoeken naar oplossingen.

Beeldende therapie is een behandeling die op zichzelf staat maar kan ook ingezet worden als aanvulling op een andere (verbale) behandeling. Ik werk nauw samen met een aantal collega’s uit de regio (gedragswetenschapper, psycholoog, kindertherapeut, vaktherapeut en contextueel therapeut). Wanneer de behandeling onderdeel is van een groter behandelaanpak dan is het noodzakelijk dat er overleg plaats vindt en een overdracht van rapportages. Je dient dan eerst toestemming  hiervoor te geven.