Over mij

Auke van de Kerkhof

In 2004 ben ik afgestudeerd aan de HAN Creatieve Therapie Beeldend. Vanaf die tijd ben ik gaan werken in de kinder- en jeugdpsychiatrie en heb later een aantal jaren voor de GGzE gewerkt. Ik ben me gaan specialiseren in hechtingsproblematiek, (vroegkinderlijke) trauma, persoonlijkheidsproblematiek en emotieregulatieproblematiek.

In 2013 ben ik mijn eigen praktijk in Eindhoven gestart maar door de jaren heen inmiddels gevestigd in Midden Limburg. Hierbij werk ik tevens samen met verschillende zorgaanbieders onder de naam “Open”. https://www.opensamenwerken.nl/

Het werken met materialen is voor mij heel waardevol. Het is bijzonder om te zien dat mensen met behulp van hun eigen creativiteit in staat zijn de kern van hun probleem weer te geven, dit te overwinnen en iets tastbaars ervan achter durven te laten. Tegelijkertijd kan het ontspannend werken om met je handen bezig te zijn terwijl ondertussen wezenlijke dingen en veranderprocessen doorgemaakt worden. Het geeft me voldoening en veel plezier om mensen op deze manier te mogen behandelen.

Ik vind het belangrijk dat mensen zich veilig en op hun gemak voelen in mijn praktijk en dat je die zorg en aandacht krijgt die je nodig hebt. Je kunt van mij een concrete, directe en professionele aanpak verwachten waarin ik het belangrijk vind dat we samen werken maar je ook het gevoel hebt dat je regie voert over je eigen behandeling.

Nieuwsgierig naar wie ik nog meer ben?

Kijk dan ook eens op aukefotografeert.nl
Want naast dat cliënten hun levensverhaal, emoties, gedachten, problemen en gedragingen omzetten in beeld vertel ook ik graag verhalen. Dat doe ik in de vorm van beelden en foto’s in het bijzonder over het leven, alledaagse dingen, emoties, dynamieken, liefde en geboortes en afscheid.

Beeldend therapeut zijn en fotograaf is een hele mooie combinatie. Want ik ben nostalgisch en zoals dat in de psychologie heet…ik heb iets teleologisch. Ik hecht waarde aan iets tastbaar, iets waarop ik terug kan pakken en kijken om te herinneren, om te voelen en om verbonden te zijn.